Många hundägare frågar sig varför deras hundar inte lyssnar när de säger “sitt”, “ligg” osv men det många inte vet är att hunden till största del läser av ditt kroppspråk snarare än lyssnar på vad du säger🤌🤏✋

Det är det vi brukar kalla det sjätte sinnet, de förstår vad vi menar eller hur vi mår redan innan vi själva tycker att vi visar det. De ser detaljerna. Jag ser många nyblivna hundägare som skriker högre och högre men ändå gör inte hunden som de säger. Hundarna är förvirrade då matte/husse inte är tydlig och ägarna blir mer och mer frustrerade och vet inte vad de gör för fel.

Det bästa sättet är givetvis att koppla ett kommando med en rörelse för bästa effekt och minimal risk för missförståelse men ibland är det bra att bara öva med kroppsspråk. Hunden bör kunna tyda ditt kroppsspråk även där du inte hörs, exempelvis genom glasrutor, om det är mycket oljud runt omkring eller från långt avstånd. Så idag har jag övat helt tyst med Milou, inga kommandon, bara kroppsrörelser.

Ni ser hur han frenetiskt följer min hand och minsta lilla miss från mig och han gör något helt annat än vad jag hade tänkt… Ute är det givetvis extra viktigt att de följer ditt kroppspråk, speciellt om du har flera hundar. Jag kallar på deras uppmärksamhet men visar sen med kroppen vad jag vill!

Många imponeras av oss när vi går med 3 hundar lösa och får dem alla att lyda men det är inte så svårt eller någon rocket-science. Det är bara konsekvens, träning och att skapa ett tight band med din flock som behövs🥰 Lycka till nu, kan jag så kan du!! Och ha en fin helg💕

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *