Jag hör oftare och oftare hur hundägare “formar” sin hund efter ens egna behov snarare än att sätta hundens behov först och det bekymrar mig.

Det spelar ingen roll hur dyra och fina hundbäddar vi köper, hur tuffa koppel eller roliga leksaker vi förser dem med om vi inte samtidigt ger dem det hundarna verkligen värdesätter och behöver och som faktiskt är skrivet i lag.

Nedan ser ni en kort sammanfattning om det mest primära, det tillkommer givetvis mer men varför jag valde just denna texten är för att jag ser och hör alldeles för många hundägare som inte följer lagen om fri tillgång till vatten.

Jag hör ursäkter som “hundar behöver faktiskt inte dricka så mycket”, “hon sover bättre om hon inte dricker på kvällen”, “han får i sig mat så det är lugnt, han får dricka när vi kommer hem” osv osv. Det man indirekt säger är “jag orkar inte hålla på mecka med vatten och jag orkar inte gå upp på nätterna för att kissa med min hund”!

Men hunden ska ha fri tillgång till vatten, det är reglerat i lag – punkt!

Tänk dig själv att ligga där från klockan ett på natten och känna jäklar i gatan vad salt maten var jag måste dricka lite och så nähäpp, du får vänta tills i morgon bitti innan du får dricka något – panik!!!

Och att ge mat när man är ute på äventyr, för det är lätt att ha i fickan och smidigt att ha med sig (jag fattar det) ger tyvärr bara större risk för törst då hundar likt oss människor blir törstiga av mat.

Så snälla alla fina där ute, jag vet att ni älskar era hundar och jag vet att ni vill dem väl men låt de få ha fri tillgång till vatten. Det är ett överlevnadsbehov som bör respekteras!

Och vill det sig riktigt illa så kan ni bli anmälda och fråntagna era hundar då detta alltså är reglerat genom lag. Har ni svårt att hitta bra lösningar Googla på vatten på resa för hundar, då kommer ni hitta massa fantastiska lösningar med vattenskålar som inte spiller i bilar, anti-spill vattenflaskor och kombinerade mat/vatten flaskor som är såå smidiga att ta med. Ni hittar en hel del bra vattenattribut här i min butik också givetvis😊

Ha en riktigt skön dag där ute i solen med era fina hundar nu denna lediga dag och du, glöm inte vattnet😉❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *